KBBA

lazada

nuffnang

AQUA PORE ERASER Best Ke?

Assalammualaikum

Hai semua...

Hari tu dok dekat kedai makan kite update blog lah. 1st entry untuk www.haidaz.com... ececehhh... teruja jap bila dah dapat domain sendiri. Tapi kali ni bukan la nak cerita pasal domain baru , tapi kite nk cerita pasal Produk Aqua Pore Eraser. Tapi entry dok save dalam draft je, hari ni baru nak publish.

Kite beli Aqua ni dekat Mydin Meru lebih kurang 3 minggu lepas. Masa tu saje jalan-jalan lepas tu cuba cek kulit muka. Dekat situ dia tunjuk la kulit muka kite ni macam mana. Dekat mana ade ade white head, black head semua. Kawasan berminyak kawasan kulit kering semua dia akan tunjuk. Teruja la sekejap sebab tak pernah cek kulit ni macam mana kan. Hehehe...


Sebelum diaorang ni promote produk dia suruh kita scan kulit kita dulu. Ini untuk kenal pasti kulit kita ni berminyak ke, masalah jerawat ke atau pun kulit kering.Inilah hasil kulit yang dilihat menggunakan mesin khas yang mcm microscop.  Inilah hasil kulit yang dilihat menggunakan mesin khas yang mcm microscop. 

 Bahagian Dahi

 Bahagian Pipi

 Ini gamba bahagian hidung. Ada white head & black head

 Bahagian dahi

Berdasarkan apa yang diterangkan, kulit kite ni kulit normal. Bahagian T Zone memang rata-rata akan mengalami masalah berminyak sedikit.

Produk Aqua ni adalah produk tang berasaskan air. Jadinya memang sesuai sangatlah kalau org kulit berminyak. Aqua ni 1 set ada 2 barang iaitu Aqua Pore Eraser dan Foundation.

Pore Eraser ni memang kite suke sangat pakai, sebabnye bila kita apply kulit terasa sejuk je. Pore eraser ni lebih kurang macam toner. Tapi bezanya toner kita pakai selepas cuci muka tapi pore eraser ni kita pakai sebelum cuci muka. Fungsi dia untuk buang semua kotoran yang ada pada kulit muka kita.

Selepas pakai tak perlu tunggu lama kita boleh terus cuci je muka kita.

Ni la set yang kita akan dapat.
Harga - RM150

Okay... tak nak cerita banyak... tengoklah hasil 2 minggu kite pakai produk ni. Disarankan guna setiap kali sebelum solat 5 kali sehari, tapi kite ni xsempat nak buat macam tu kalau hari kerja. Dapat 2 kali sehari je pagi dan malam.

Sebelah kiri sebelum tau. Sebelah kanan tu selepas 2 minggu

Ini memang gamba tanpa makeup 100% tau. Walaupun masih ade liang pori yang jelas tapi dengan penggunaan yang agak huru hara kite ni... ia tetap nampak kesan. Semakin mengecilkan??? Hehehe.. puji diri sendiri ke Eyda oiiii... Hahahaha... tapi yang parut besar tu bukan pori tau..hahahaha.. tu kesan kene cikenpox time nak SPM...kikiki... yang tu mmg tak kan mengecil la kann...

Setelah nampak hasil penggunaan produk ni. InShaaAllah akan teruskan pakai... Foundation dia pun tidak lah berminyak dan rase ringan bila kita pakai.  Kalau tak pakai make up pun dh rase ok dengan faundation ni.



Nilah hasinye dengan hanya menggunakan foundation dr Aqua. Tak ada makeup pun memang kite gunakan foundation sahaja. Lipstik pun tak pakai.

So kite tak perlu ragu lagi dengan produk ni. Sebab sepanjang pakai pun tak de apa2 kesan sampingan pada muka. Bukan ape, sebab kite ni alergi sikit kalau produk tu byk bahan kimia. Biasanya muke akan jadi merah-merah dan gatal kalau produk tu tak sesuai dengan kulit kite.

Jadi kalau ada yang nk cuba boleh la tengok facebook Aqua International Malaysia.
Selamat mencuba.





CAKAP-CAKAP MRS KEPINK

4 comments:

  1. Bestnye..seronok pulak tengok kulit kena zoom-zoom tu..

    ReplyDelete
  2. ok skin sis kekurangan collagen ye. tetibe. hehehe. comel plak bottle dia.. btul2 nampak dah beza pori tu. keep on amal.

    ReplyDelete
  3. Eh samalah.. SS pn guna Ni tp dh 2x beli botol pecah... Huhu rasa serik plak nk beli.. tapi produk Ni mmg bagus

    ReplyDelete
  4. Macam-macam jenama sekarang ini kena pandai pilih yang mana sesuai dengan kulit kita.
    Nampak comel dah!

    ReplyDelete

Si Chommel kate ✿◕‿◕)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...