KBBA

lazada

nuffnang

SELEPAS 20 TAHUN.... DIA KEMBALIII... SOBBB SOBBBB

Assalammualaikum...

Hai semua...

Selepas 20 tahun akhirnya dia kembali balikkkk...
Siapa yang kembali???? Alaaaaa takkan tak tau? Ala dia la... diaaaa tuuu... ishkkk xkenal lagi??? Dia lah Cinderella.hehehe...

Hampir 20 tahun lalu kisah Cinderella yang menjadi fenomena di Malaysia... Drama yang memang dinantikan setiap hari. Tahun 1998 memang cerita ni menjadi sebutan ramai.

Pelakon hebat dalam drama Cinderella tahun 1998

Haliza Misbun
Ahmad idham
Riezman Khuzaimi
Amyza Adnan
Kathy Azean
Zizie Ezzete
Abu Bakar Omar
Azizah Mahzan dan ramai lagi

Meh nak imbau sikit kenangan dulu-dulu.. kite layan opening drama ni...



Bile korang tengok je cerita ni confirm korang akan hafal lagu ni secara automatik... tak kan lupe kotttt... lagu Sehati Sejiwa tu... Nah lirik lagu ni...

Kita memang dijodohkan bersama
Sehati serta sejiwa
Walau esok atau akhir nanti
Kita telah ditakdirkan bersama-sama
Wahai kekasih bersabarlah menempuhi dugaan
Kita sedaya telah berusaha untuk berdua
Tapi selagi ada jurang terpisah
Impian kan musnah kita masih ada cara untuk

Leraikannya
Kita jatuh cinta bukan kerna paras rupa
Atau harta benda yang diidami manusia
Seharusnya kita bersyukur kepada tuhan
Kita mengecapi bahagia selagi hayat ada

Hanya engkau kekasihku hanya aku kekasihmu
Dengan satu rasa dalam dua jiwa
Kita ditakdir bersama…

Haaaaa...ingat kannnn... lagu nyanyian Haslinda.

Sekarang ni setelah hampir 20 tahun Ahmad Idham kembali dengan filem terbarunya Pencuri Hati Mr Cinderella. Telah ditayangkan mulai 10 Ogos yang lalu tapi sayangnya.. Eyda cuba cari dekat Ipoh tapi tak ada pulak tanyangannya... Adakah kite yang terlambat atau memang dekat Ipoh tak ada... kecewa la sekejap..


Okay jom tengok sikit cerita dia...


 
Okay macam mana??? teruja tak nak tengok.. hehehe.. untuk peminat drama ni dulu mesti teruja nak tengok punya. Nak tau jugak apa kesudahan Nurul dan Salman dalam cerita ni...

Apa pun kite harap sangat nanti akan ditayangkan dalam tv pulak..




CORETAN DIARI PINK

7 comments:

  1. bukan diorg kawin ke last episod drama tu,ehhh teruja pulak naktahu hehehhe...nak download la huhuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. ending cerita yang dulu diaorang bakal ada anak.. kali ni diaorg dh berpisah pulak..

      Delete
  2. walaupun peminat cerita ni dulu, tapi tak rasa nak tengok plak sambungan ni..haha.feel tak sama kot.

    ReplyDelete
  3. baguslah semua pelakon ni buat come back..lakonan semua pelakon ni memang best

    ReplyDelete
  4. Thank you for the video additions. This looks fantastic. :)

    ReplyDelete
  5. zaman sekolah drama ni!hot gila masa tu!!

    ReplyDelete

Si Chommel kate ✿◕‿◕)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...