KBBA

lazada

nuffnang

KORANG PUNYA PASAL LA EYDA TERPENGARUH NGAN CHILLINDO

Assalammualaikum

Hai semua... siyes Eyda nk marah.. hahaha.. eh marah tapi gelak pulakan macam mana tu...

Ni semua gara-gara geng blogger yang asyik bid dekat Chillindo la ni. Asal buka fb je keluar pasal Chillindo, asal buka je diaorang menang bid... Sampai kite pun terjebak sama. Tapi apa yang lagi teruk, bukan kite je tapiiiiii.. asben kite pun sama terjebak...hahahaha


 Inilah hasil tangkapan dekat Chillindo tu... Tapi benda pertama kite beli yang bawah ni ha. Sports camera. Saja-saja nk mencuba. Bid pulak harga bawah dari harga pasaran. So memang ambil kesempatan la kan.



Sports camera ni jangan la dibandingkan dengan yg pro tu ye. Camera ni sesuailah dengan harganya. Kualiti bagus jugak gamba terang. Teruja jugaklah masa mula-mula dapat tu. Dah bid sekali nak bid pulak berkali-kali. Hadoiiila haiiii....


Yang ni pulak 2nd bid. Kelambu untuk baby. Yang ni kite nak bagi pada seseorang. Hehehe.. sebab kite tak ada baby lagi.. So doakan ye...

Okay tadi ada bagitahu asben pun beli jugak kan. Dia beli teropong untuk malam tu. Boleh pakai untuk memancing nanti katanya. Lepas tu dia try pulak jam android tu. Jam tu pun ok la dengan harga. Yang penting boleh berfungsi seperti yang kita ingin kan. Selain tu kite ada jugak beli barang-barang rumah yang kecil-kecil macam gunting utk daun sup tu, pam sinki, mainan anak buah dan beberapa lagi benda kecil-kecil. Tapi semua tak sempat nak ambil gamba. So mana yang ada je la kite tunjuk ye.

Nasihat Eyda, kalau nak ber Chillindo ni kene cek dulu harga pasaran tau. Baru lah berbaloi apa yang kita bid tu. Ape pun kite dah cuba korang dah cuba ke? hehehehe...



CORETAN DIARI PINK

15 comments:

  1. jangan kata awak terjebak!
    hakak ni pun terjebak suka bid-bid ni.

    ReplyDelete
  2. saya tak terjebak lagi dengan chilindo ni..takut sekali terjebak, dah tak boleh berhenti bidding dah..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betol sekali terjebak nak lagi...nasib baik boleh berhenti.hehehe

      Delete
  3. dah terjebak juga, sbb baca entry julia johari

    ReplyDelete
  4. tak semua barang chilindo berkualiti.. bagi saya kena pandai pilih untuk bid.. harga memang berbaloi

    ReplyDelete
  5. Just checked out Chillindo. What a cool way to buy!

    ReplyDelete
  6. Heard about Chilindo, but some of the things worth to bit, some not. Need to pick ya

    ReplyDelete
  7. Great camera you have there. I've been planning to buy a GoPro to document my trips but I can't afford it yet. What do you usually use for taking pictures?

    ReplyDelete
  8. First time hearing about Chilindo, looks so interesting! It reminds me of eBay!

    ReplyDelete
  9. Sounds very addictive. I have heard of Chillindo before but scared to start bidding!!

    ReplyDelete
  10. almost pay for the bidding then I saw the fb comments mostly negative.
    shall think about it before bidding as last bid 10 products RM60 plus then if pay by cash would be RM70 plus didn't pay for it as I choose cash to pay. MMM.. mayb I shall try again lol

    ReplyDelete
  11. This is my first time get to know this product. But the quality seems not bad to have as it do look like a GoPro products xD

    ReplyDelete
  12. First time hearing of Chilindo. Thanks for the information.

    ReplyDelete
  13. Great purchase you got there. Nak try bid juga la!

    ReplyDelete

Si Chommel kate ✿◕‿◕)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...