KBBA

lazada

nuffnang

Tiada Lagi Kulit Kusam Dengan MelloWhite

Assalammualaikum

Hai semua. Hari ni baru Eyda berkesempatan nak update blog. Nak tahu 1 kisah tak? Lepas pergi ke LWOT hari tu, kulit muka kite memang teruk sunburn. Nak pulihkan balik memang selalunya ambil masa yang lama. Maklumlah kulit kite ni sensetif dengan panas ni. Kite tak tipu tau, korang boleh tengok sendiri muka masa lastday di LWOT. Tengok gamba dekat bawah ni. Muka kite dah gelap kerana sunburn.


Last day di LWOT setelah penat meneroka keseluruhan LWOT

Selalunya kulit kite akan mengambil masa yang agak lama untuk pulih tetapi TIDAK bila kite start menggunakan MelloWhite ni. Nak tahu kenapa? Sebab kandungan yang ada dalam MelloWhite ni mampu memberikan banyak impak pada kita semua. Jom kita kupas satu per satu apa yang ada di dalam MelloWhite yang best ni.


Pek MelloWhite yang sangat sweet bertemakan warna Pink, warna kesukaan Eyda
Bahan-bahan Utama MelloWhite
 
Terdiri daripada 9 bahan utama

 Vitamin C

 


•Mencerahkan kulit secara semula jadi dengan merencat enzim tyrosinase yang diperlukan di dalam proses penghasilan melanin.
•meningkatkan paras gluta thione dan vitamin E.
•protein kolagen memerlukan vitamin C untuk molekul mencapai konfigurasi yang terbaik. 
•Vitamin C mempertahankan kekenyalan kulit dengan mencegah kolagen dari menjadi lemah dan mudah rosak.


Manfaat



•Membantu mencegah selsema

•Meningkatkan system imun tubuh

•Membantu proses penghadaman dan penyerapan zat besi

•Menjaga kesihatan mata dan menguatkan gusi

•Mempercepatkan penyembuhan luka



Delima




Buah delima memberi kelembapan semula jadi pada wajah, memperbaiki sel kulit, memberi tona kulit yang sekata dan meningkatkan keanjalan kulit. Hasilnya kulit kelihatan mulus, segar dan berseri-seri.
•Kaya dengan vitamins A, C dan E.
•Kaya dengan antioksidan dan zat besi.
•Memperlambatkan proses penuaan dan juga memberi pelbagai khasiat pada kulit.


Manfaat

•Membantu peredaran darah
•Mengurangkan inflamasi
•Membantu mengurangkan gejala anemia
•Meningkatkan system imuniti



Ubi bit merah





•Mempunyai sumber fitonutrien unik yang dinamakan betalain menunjukkan sifat anti-oksidan, anti-radang dan anti-kanser.
•Toksin yang terkumpul di dalam badan merupakan salah satu penyebab kulit yang kusam.
•Ubi bit merah juga berfungsi sebagai bahan detoksifikasi yang membersihkan toksin dari tubuh, memperbaharui sel kulit yang rosak dan memberi nutrisi yang diperlukan oleh kulit menjadikan kulit sihat dan bersinar

Manfaat

•Meningkatkan penghasilan sel darah merah
•Kaya dengan nutrien -folate (vitamin B9), manganese, kalium, zat besi dan vitamin C.


Buah zaitun





Bertindak dengan menghalang aktiviti tyrosinase yang merupakan penyebab kepada tompok-tompok gelap yang tidak diingini.
•Sebagai antioksidan yang kuat, menyekat radiasi ultraviolet dan mengurangkan kesan radikal bebasbagi mengelakkan pengeluaran berlebihan melanin pada kulit.
Hasilnya tesktur kulit wajah menjadi licin dan cerah.
Ekstrak zaitun mempunyai efek antioxidan
•4.5 kali lebih kuat dari vitamin C
•4 kali lebih kuat dari anggur
•2.5 kali lebih kuat dari teh hijau

Manfaat

•Merendahkan risiko penyakit jantung
•Mencegah pengoksidaan Kolesterol LDL
•Mengurangkan keradangan
•Mengurangkan intensity atau kekerapan tindak balas alahan


Ekstrak kelopak bunga mawar





•Sumber yang kaya dengan polifenol.
•Ia dapat mengurangkan aktiviti tyrosinase sehingga 44%, 
•merencatkan pengeluaran melanin dan mengurangkan masalah pigmentasi pada wajah.
•Memperolehi kulit yang halus, cerah, gebu dan tanpa cela.


Ceri acelora




•merupakan sumber yang kaya dengan vitaminC,ia mampu merangsang pembentukan kolagen dalam badan.
•Dengankandungan anti-oksidan yang tinggi,ceri acerola mampu melindungi kulit daripada ancaman radikal bebas secara tidak langsung melambatkan proses penuaan.
•Ceri acerola juga mengandungi pelbagai jenis nutrient yang membantu menghidrat dan mengekalkan kelembapan kulit.

Manfaat

•Membantu kesihatan mata
•Meningkatkan metabolism badan
•Mencegah tekanan oksidatif
•Kaya dengan nutrien –vitamin C, vitamin A, thiamine, riboflavin and niacin



Barli hijau 




•membekalkan kandungan nutrient yang semulajadi dan mudah diserap termasuk vitamin, mineral, enzim, klorofil, asid amino dan antioksidan.
•Ia mempercepatkan pemulihan danmengaktifkan semula keremajaan kulit dengan nyata sertamengembalikan keayuan wajah.

Manfaat

•Detoksifikasi
•Mengekalkan keseimbangan asid-alkali dalam badan
•Memberi kesan anti-radang yang mengagumkan
•Merupakan agen antioksidan yang kuat
•Memperbaiki sel-sel yang rosak
•Meningkatkan stamina badan



L- Cystein




L-Cysteine memberi kelebihan dalam melambatkan process penuaan daripada bintik hitam, kedutan dan garis-garus halus.


Meningkatkan penghasilan glutathione dalam hati.
Menggalakkan pembentukan pigmen cerah (pheomelanin).
•Membantu detoksifikasi.
•Melindungi badan daripada kerosakan yang disebabkan oleh radiasi.


Alpha Lipoic Acid (ALA)



Dikenali sebagai antioksidan universal kerana ia adalah penangkap radikal bebas yang kuat di persekitaran yang larut air dan juga larut lemak.

Melawan radikal bebas di seluruh badan. 


Mengitar semula vitamin C dan glutatathione.

•Mengetatkan liang pori

•Memudarkan kedutan dan garis-garisan pada kulit

•Membuat kulit kelihatan sihat dan cantik secara semulajadi.

Cara Penyediaan MelloWhite
 

Cara menyediakan MelloWhite ini sangat lah mudah. Hanya perlu campurkan 1 peket MelloWhite bersama 150ml air. Eyda suka minum bersama air sejuk sebab ia rasa lebih fresh untuk dinikmati.


Untuk mendapatkan buih yang lebih, disarankan menggunakan shaker untuk membancuh
Kesan Seawal 7 Hari

Kesan seawal 7 hari, untuk pertama kali memang kite tak percaya langsung. Tetapi dengan keinginan yang kuat untuk mencuba, kite teruskan sehingga 1 kotak. Namun kesan itu ternyata terbukti berkesan untuk diri kite. Kalau tak percaya korang boleh tengok sendiri kesan seperti gamba di bawah.


Kesan sunburn yang teruk selepas ke LWOT berjaya dikurangkan dalam masa 5 hari dan selepas 10 hari kulit bertambah cerah. Dengan kesan yang begini pastinya kite akan terus untuk consume MelloWhite ni. Kalau dulu untuk hilangkan kesan sunburn ni kite ambil masa yang lama lebih dari sebulan dan kulit pasti akan mengelupas. Tetapi dengan MelloWhite ni tiada kesan mengelupas. So kite memang syorkan untuk korang semua untuk mencuba produk MelloWhite ni.

Kalau ada yang berminat korang boleh lah menghubungi:

Senarai Smart Merchant MelloWhite

Azian : Perak 019-4732120
Norin Faridah : Selangor 019-2195949
Norhana : Penang 012-4854942
Haslin : Selangor 017-6908322
Hezla : Johor/Selangor 016-2155875

Hj Ghazali : Penang 019-4793684
Yahya/Pak Ya : Johor 019-7610010
Sha : K/Lumpur 019-3421127
Nani : K/Lumpur 012-3004117
Zahariah : Putrajaya 016-6704240


Atau boleh terus hubungi Shi-Mellow Beauty Health

Tel : +603-90565690 / HP : +6012-5261148












CORETAN DIARI PINK

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...